• Vrouwkensvaartsestraat 12D 5165NP WASPIK
  • 0416-217017

Voorjaarsschoonmaak deel 3

dooradmin

Voorjaarsschoonmaak deel 3

Als u Google drive, Dropbox of Onedrive op uw pc installeert, wordt de data automatisch ook op de eigen pc opgeslagen. Wanneer u dan op uw eigen pc een cryptowall-virus krijgt, wordt de Google drive, Dropbox of Onedrive op uw pc mede geïnfecteerd. Vervolgens worden deze geïnfecteerde versleutelde bestanden gesynchroniseerd met de Google drive, Dropbox of Onedrive cloud. Kortom, hiermee worden de bestanden op de Google drive, Dropbox en/of Onedrive cloud mede geïnfecteerd. Alle bestanden zijn dan niet meer te herstellen en helemaal niet meer bruikbaar.

Google drive, Dropbox en Onedrive zijn niet verantwoordelijk voor het herstellen van de bestanden.

Daarvoor heeft u zelf een back-up van uw data nodig, hierin voorziet Google drive, Dropbox en Onedrive standaard niet.

De versleutelde bestanden kunnen worden hersteld door de desbetreffende hacker die de bestanden versleuteld heeft. Dit kost veel geld. Betalen geeft geen garantie dat u de bestanden terug krijgt of dat na het terug krijgen van de bestanden, de bestanden niet weer opnieuw worden versleuteld.

Een andere oplossing om te zorgen voor een goede back-up is het afnemen van de Online Backup dienst van Really-IT. Wij plaatsen dan vanuit de online backup de laatste niet versleutelde versie terug. Ook de noodzakelijke herinrichting van de geïnfecteerde computer kunnen wij voor u verzorgen.

Heeft u interesse in deze dienst, bel of mail dan gerust even naar Really-IT B.V. op telefoonnummer 0416-217017 of mailadres service@really-it.nl .

Over de auteur

admin administrator