• Vrouwkensvaartsestraat 12D 5165NP WASPIK
  • 0416-217017

Het Corona computervirus te lijf met onze Endpoint Protection

dooradmin

Het Corona computervirus te lijf met onze Endpoint Protection

Cyberexperts waarschuwen voor een explosieve toename van phishing-aanvallen rond het coronavirus. Oplichters maken misbruik van ongeruste burgers om geld te ontfutselen en computervirussen te verspreiden.

De mails lijken van ziekenhuizen of overheidsinstanties te komen en zouden extra informatie of nieuwe richtlijnen over het coronavirus bevatten. De oplichters trekken de aandacht met onderwerpregels zoals ‘Is het coronavirus in uw stad?’ of ‘Nieuwe veiligheidsmaatregelen tegen coronavirus’. De e-mail somt bijvoorbeeld ziektesymptomen op en linkt door naar een bestand met veiligheidsmaatregelen die de verspreiding van het coronavirus zouden tegengaan. Dat is pure “klikaas” met als bedoeling nietsvermoedende ontvangers achteloos op malafide links te laten klikken.

Wees extra voorzichtig wanneer je een e-mail krijgt waarin een link wordt gelegd met het coronavirus. Weet ook dat dergelijke aanvallen ook via WhatsApp of sms-berichten kunnen verlopen”, verduidelijkt Arnout Van de Meulebroucke van Phished, specialist in security awareness.

Met de dienst ‘Endpoint protection’ van Really-IT ben je beschermd tegen ransomware en cryptowall virussen. http://www.coronacomputervirus.nl/

Over de auteur

admin administrator