• Vrouwkensvaartsestraat 12D 5165NP WASPIK
  • 0416-217017

Waar we onlangs aan gewerkt hebben…

dooradmin

Waar we onlangs aan gewerkt hebben…

Bij een huisartsenpraktijk, voor drie huisartsen, hebben we alle computers vervangen door nieuwe computers en mede alle programmatuur op Windows 10 werkend opgeleverd.

Da’s niks bijzonders, toch?

Nou, dat is het eigenlijk wel. Een huisartsenpraktijk geeft de automatisering namelijk niet zomaar uit handen aan een willekeurig automatiseringsbedrijf. Dit heeft alles te maken met veiligheid en privacy. Een huisartsenpraktijk maakt daarom ook geen gebruik van het openbare Internet maar gebruikt, zoals meerdere overheids- en gezondheidsinstellingen, een ander landelijk gesloten netwerk (bijvoorbeeld E-Zorg). Binnen dit netwerk wordt bijvoorbeeld gekoppeld met het Landelijk Schakelpunt (LSP)/AORTA.

Deze huisartsenpraktijk gebruikt onder andere het huisartseninformatiesysteem Medicom (zorgsysteem voor patiëntendossiers ten behoeve van huisartsen) welke in een cluster weer gekoppeld is aan Pharmacom (ten behoeve van apotheken) wat beide is ontwikkeld door Pharmapartners. Really-IT werkt voor dit soort klanten dus mede met Pharmapartners en E-zorg samen. Maar ook met leveranciers van bijvoorbeeld Spirometrie en ECG meetapparatuur.

Zorroo (Zorggroep Regio Oosterhout & Omstreken) is een regionaal samenwerkingsverband van zo’n zeventig huisartsen die zich samen sterk maken voor goed afgestemde zorg in Oosterhout en omstreken. Via Zorroo mochten wij werken aan deze opdracht.

Buiten het feit dat het een zeer interessant project was, zijn we er natuurlijk trots op dat we als gecertificeerde IT leverancier deze huisartsenpraktijk mogen beheren en ondersteunen met dergelijke projecten en diensten. Nog trotser zijn we op het feit dat de artsen en hun medewerkers tevreden zijn en we ons credo ‘automatisering die echt bij u past’ in de praktijk hebben kunnen waarmaken.

Over de auteur

admin administrator